1/10 съвета за по-добри снимки с телефон

1/10 съвета за по-добри снимки с телефон
Споделете с приятели...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

1/10 съвета за по-добри снимки с телефон

Вграждането на камера в мобилните ни телефони доста промени представата за традиционната фотография , най-вече, защото е по-лесно да носиш  в себе си мобилен телефон с камера, която се побира в джоба ти, отколкото да се носи обемист DSLR . Това явление води до наплив в споделянето на снимки и апликациите за редакция на снимки през Смартфон , вероятно има и пръст в това как професионални фотографи и фотожурналисти работят днес.

Повечето от нас подценяват възможностите на камерите на  нашите смартфони ; В края на краищата малко от нас разбират нещо повече за камерата на своя мобилен телефон освен това колко мегапиксела е. В действителност, като променим малко настройките, ъгълът на снимане и осветлението, като използваме някой интересни апликации за редакция на изображения, бихме могли да щракнем по-интересни и красиви снимки, които улавят същността на момента.

В този публикация и в следващите 9 , ще разгледаме няколко полезни съвета, които ще помогнат снимките от всеки телефон да станат по-добри и по-интересни.

Ако имате съвет или идея за това как да се снимаме по-добре с камерата на телефона, напишете ни коментар в края на тази публикация в секцията за коментари.

1. Научете настройките на камерата на вашия смартфон

Първо, не разчитайте на автоматичния режим  на вашия телефон.Разбира се, фокусирането с докосване на екрана е задължително, въпреки това, можете да подобрите общото качество на изображенията чрез промяната на другите настройки при снимането . Въпреки че различните телефони имат различни настройки, важно е да може да  контролирате фокуса, експозицията, баланса на бялото и ISO.

 

Настойки за снимане с телефон/смартфон

Настройки за снимане с телефон/смартфон

Имайте предвид, че някои камери заключват експозицията и фокуса заедно, така че в зависимост от това къде фокусирате при докосването на дисплея, може да се променя светлината на снимката. Що се отнася до баланса на бялото,съществуват няколко настройки от които да изберете. Най-добре е, за да бъдат вашите снимки с хубави цветове да ги съобразите в зависимост от средата, при което снимате .

снимане-с-телефон-смартфон-настройки-бял-баланс

снимане-с-телефон-смартфон-настройки-бял-баланс

 

Например, настройка на белия баланс за облачно време и дневна светлина са по-подходящи за снимки на открито, докато флуорисцентно и Incandescent (снимане при светлина от обикновена крушка) се използват в закрити помещения. Имайки това предвид, можете да изберете да ги миксирате за създадете различни тонове или да подсилите настроението, което искате да носи снимката.

В следващата публикация ще обсъдим качеството  на снимките и най-добрата резолюция.

Ако имате коментар, съвет или идея, може да ги напишете в полето за коментари 🙂

Споделете с приятели...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares